En torsdag



Så här ser jag ut just nu! Är på språng, vi ska iväg till Sofia och käka middag! Kul att träffa den tjejjan, det var ett tag sedan! Och så blir det träning ikväll, kul kul!



Mm, blev go-frukost imorse också! Stekt ägg på hårdmacka och mjölk!

En del har kanske börjat undra varför våran blogg heter benjamineriksson.blo.... ? Alltså, det var ju såhär att Benjamin skaffade den här bloggen själv först, mest för att dokumentera träning och så. Sen sa han att jag fick ju skriva på den om jag ville, typ vad vi gjorde under dagarna. Och så bestämde vi som sen att det skulle vara "våran" blogg, men nu så skriver ju Benjamin nästan ALDRIG. Det är ju som bara jag som skriver, och så heter den Benjamineriksson :P Men men, jag berättar ju för det mesta vad VI gör. Kan hända framöver att vi gör en helt ny, som heter nåt mer lämpligt och så får jag väl länka till den härifrån. Men är rädd att man tappar så många läsare då! Jaja, vi får se. :P
Vad tycker ni läsare?? Skulle ni följa med till nästa isåfall?


Dagen idag


                                    

Vårat fina zink lykthus får illustrera detta inlägg!

Idag tog jag en sovmorgon och arbetade hemma med kulturhistorian istället, jag tog mig helt enkelt inte upp imorse! Men det är som lugnt eftersom vi jobbar i princip helt självständigt med historian nu så vi får arbeta hemma om vi har lust.
Så efter jag gjort lite skolarbete så tog jag mig tid att göra en ordentlig frukost, jag stekte ägg som jag åt med fullkornslimpa och mjölk, mm :)
Hilmer var på riktigt kaos humör, och jag fick säga åt honom åskilliga gånger att INTE vara på fönsterbrädan och klösa i blommorna. Och vad händer då när jag precis är påväg ut genom dörren? Jag hör världens BRAK, och jo, nog rev han ner hela blomman, både inner och ytterkrukan går i tusentals bitar och det flyger jord över hela golvet och soffan. Lagomt roligt. Han blev väldigt skamsen och gav mig blicken "men mamma, jag skulle bara..." och så gömde han sig under soffan. Så det var ju bara att börja dammsuga och plocka skärvor, blev lagom stressigt och jag hann precis till idrotten.
På idrotten hade vi boxersize, o satans så kul det var! Jag kände att mina gamla karate-vanor väcktes i mig igen, hehe. (jag tränade karate förut i ca 4-5år) Så himla roligt att boxas o sparkas till musik ;)

Efter skolan så kom Emma Öberg (en gammal klasskompis) och följde hem till läggan och hälsade på Hilmer :) Sen så gick vi till Café storgatan och käkade och pratade en massa. Det blev även efterrätt o kaffe, hehe. Mycket trevligt var det! Sen följde hon mig en snabbis på konsum då jag skulle köpa ett hårspray. Kul att hålla kontakten med sina kompisar som man inte längre går skola med. Emma har nämligen börjat i Piteå nu.

När jag kom hem så pratade jag med Benjamin som hade varit hos läkaren i Piteå idag. Tur så var det ingenting med hjärtat, utan ett revben hade typ hängt upp sig snett, och låg då och spände och tryckte över bröstet. Gick ju inte att göra så mycket åt, men jag ska typ hjälpa att massera och trycka på ryggen så ska det nog gå till sig med tiden.
Sen kom Ingrid o Kenneth upp och hälsade på en stund, och Hilmer var tokigt busig såklart!

För en stund sedan for Chrille o Jenny hem, som hade med sig Zingo hit, för att se hur han o Hilmer gick ihop. Hilmer var alldeles för rädd än och fräste väldigt mycket åt Zingo, som inte fick komma nära. Tror nog att Hilmer är lite för liten än. Han är ju van hundar, han kommer från en familj med hund men är ju inte helt säker än. Men vi ska knoga och låta dom träffa varandra ibland, och kanske då Hilmer är lite äldre.

Nu så ska jag hämta upp sängkläderna från torktumlaren!






Fyra och ett halvt år

Jag och Benjamin har varit tillsammans i fyra och ett halvt år! Den "officiella" dagen var egentligen igår, men jag uppdaterade ju ingenting då.
Detta till ära så målade jag två tavlor, en på mig och en på Benjamin. Fick ju akrylfärger, penslar, staffli och målarduk i julklapp så jag tyckte att de var dags att använda!



De är nu uppe på våra nyuppsatta hyllor från ikea. Blev riktigt bra tycker jag!

Idag åkte jag buss till luleå för att gå till tandregleringen (woho :P ) Jag är där ungefär var sjätte vecka, har haft tandställningen nu i ett o ett halvt år. Börjar bli rätt så less! Men tänderna blir jättefina.
Hann inte med nå mycket i stan innan bussen hem gick, jag åt och så hann jag springa in på LUSH och köpa en dush-gel.



Gulligt namn, hihi "yummy, yummy, yummy" Det är färska jordgubbar i den, doftar jättemumsigt och var jätteskön för huden. Ska köpa en större sen, ville bara testa först och se. En sån här liten med 100g kostar 59 kr. Sen finns det 250g och 500g.
Kolla in hemsidan :)

När jag kom hem så for jag och simmade med Rebecca och Hanna. Skönt!
Nu måste jag dona lite här hemma innan jag lägger mig. godnatt!


Godnatt



Kastar in en sötbild på Hilmer innan vi går och lägger oss, lång dag imorgon! Går till 16.20 :P



Den här fina "ordpostern" fick vi av Benjamins familj, fin va? Ska rama in den i en fin ram och hänga på väggen :)
Kolla in hemsidan och se vad mer fina posters och kort som finns!

Godnatt!





Söndag

Söndagar känns både bra och dåliga. De är oftast lugna och sköna, men man är aldrig sugen på måndagen som kommer efter :P
Vi har då haft en sån himla bra helg, och extra kul har den ju varit eftersom vår lilla fyrbenta vän flyttat in :) Han ligger just nu för tillfället och vilar (äntligen!) han har sprungit runt som en tok så jag blivit halvt galen! Gjort allt han INTE får göra såklart, och vara på alla ställen som är mest otillgängliga och farliga, typ bakom TV:n bland alla sladdar...
Men han har gjort såna stora framsteg på bara två dagar. I början var han ju så himla blyg, men nu har då det släppt! Nu ska han upptäcka allt och alla på en gång :P Sen har han faktiskt börjat lyssna om man säger till han, i alla fall ett tag ;)


Såhär har det sett ut mest hela dan! Vilket skutt! (Ser ni lurvbollen uppe i vänstra hörnet? det är den han jagar :) )
 
Idag måste vi handla! Våran kyl gapar tomt, men vi har ju liksom inte haft tid och ork. Nån som har tips på vad vi kan äta idag? Jag kände för att laga nåt lite mer ordentligare, annars blir de bara uppstekt köttfärs eller nåt i den stilen :P Kanske nåt så min matberedare får jobba lite? ;)

Igår hade vi en jättetrevlig kväll med Chrille o Jenny. De kom hit strax innan sju, då for vi och åt på Aramo (det var smockfullt på älvsby pizzeria) vi alla blev då mätta och nöjda. Sen bar det av till bowlinghallen :) Vi hade två banor, så vi körde jag o Jenny mot Benjamin o Chrille. Fast vi måste väl inte säga vem som vann va!? :P Kan ju berätta att jag INTE var i toppform, hehe. Bland annat gjorde jag värsta vurpan och typ gled ut på banan, haha. Så jag och Jenny missa ju typ en hel serie för att vi asgarva så mycket. Mina hand-avtryck blev ju kvar på banan! :D
Fast jag tyckte vi ägde, vi fick ju faktiskt in en hel del strikes, dock fick väl killarna aningen fler ;O
Efter bowlingen laddade vi upp med godsaker och såg film i våran lägga. Vi såg "lucky number slevin", en bra och ganska annorlunda film, sluta helt annars än vad man trodde! 
Det här var första gången vi lämnat Hilmer ensam, och det hade då gått jättebra. Han verkade glad att se oss iaf :)

Ikväll blir det träning, har faktiskt vilat EN HEL DAG ifrån träningen, hehe. Det var igår, annars har jag tränat hela veckan. Men ska nog köra mer kondition idag, för jag har träningsvärk i princip varenda muskel.
Eller ska jag kanske köra lite chins och dips iaf ? :)



Köpte två träningslinnen på Stadium, de var grymt sköna, precis vad jag letat efter. Nu väntar jag bara på en beställnig från Ellos, träningsbh och bikini.

Tjingeling, ha en trevlig söndag!



Full rulle!

Våran lilla Hilmer gör då inte livet på storgatan lugnare, hihi ;) Det är full rulle hela tiden, kanske han vilar 20 min och så kör han igång igen. Fast han har ändå varit duktig inatt och inte väckt oss allt för mycket, men halv åtta då var det minsann dags att stiga upp tyckte han! Då jamade han en massa och så lekte han med våra täcken ;)

Men idag har Benjamin fått stanna hemma själv med lillgrabben. Jag åkte till Luleå med pappa för att titta på brorsan som spelade med sitt band Übervillage på kulturens hus. De var jättebra :) De har en myspace om ni vill lyssna, sök bara Übervillage.
Vi tog en snabb sväng på Stadium för jag skulle titta på nå träningskläder, hittade två nike linnen :) Finally! Och så ska jag beställa en tränings-bh och bikini från ellos. Ska försöka börja simma lite också ju.
Pappa skulle ju såklart på biltema, där han handlade upp typ allt klinker som fanns, haha! Det var tungt att bära kan jag säga, var två fulla vagnar med klinker... Så släpet var tunglastat!



En liiiiten stund vila, hehe. :)

Ikväll blir det middag och bowling med Chrille o Jenny, ska blir kul.
Nu kom mamma och hälsade på, ska prata lite med henne!



Hilmer!







Nu har snyggot bott hos oss i ca 2 timmar. Han tar sin inflytt sakta men säkert ;) I början var reseburen hans "säkra" ställe dit han alltid återvände efter sina små upptäcksfärder. Nu har han då varit i hela läggan och kikat, vi har kunnat ta bort buren från golvet. Han har fått mat och vatten och vi har lekt en massa med honom! Han älskar alla sina leksaker han fått, och han blir aldrig less!!!
Han är fortfarande väldigt skygg, tänka sig vad allt ska vara annorlunda för honom! Vi får väl se, förhoppningsvis vill han sova med oss i sängen inatt ;)

Jag lovar, ni kommer få se så mycket bilder sen så ni blir less!!!
Trevlig kväll!


Bättre dag idag! =)

Igår och idag har det varit bättre dagar =) Har ställt klockan ovanligt tidigt så att jag ska ha tid på mig att vakna och inte behöva stressa. Det har varit skönt att få ta det lugnt en stund på mornarna innan man far. Men det är som att ändå då jag kommer hem och varvar ner så kommer huvudvärken som på posten :P Konstigt. Men jag mår som bättre psykiskt nu känns det som. Har tänkt vila hela helgen nu och ta nya tag till veckan!
Matteprovet i torsdags kunde ju ha gått bättre, hehe. :P Hade fasiken pluggat på typ helt fel saker, allt jag inte kunde fanns ju med på provet såklart! Himla. Men jag tror jag lyckades skrapa ihop nog med poäng så att jag klarade det i alla fall! Och det är huvudsaken just nu, att klara den här kursen!

Idag idag idag så hämtar vi sköningen Hilmer !!!!!!!!!! Ska ta tonvis med bilder på snyggot så ni får se sen! Så ikväll vet ni vad vi ska göra, mysa med ursöta kattbebisen! =)





bilderna tagna av Malin  =)





Dålig dag idag

Ni minns väl i förra inlägget att jag skrev om hur trött jag är jämt?
Idag var det helt fysiskt omöjligt att ta sig upp och fara till skolan. Min skalle var som en helium-ballong ungefär, om ni vet hur det känns :P Jag kämpade och kämpade med att vakna och försökte tänka bort huvudvärken men det bara gick inte. Så det slutade med att jag sjukanmälde mig. Jag börjar ju tro att det är något fel med mig, så här trött ska man väl inte va? Jag sover ju alltid minst 8 timmar per natt. Ringde till mamma och pratade med henne ett tag och hon blev ju förstås orolig, som mammor blir! Men jag ska avakta ett tag och se om det blir bättre, annars får väl nån doktor ta reda på vad det är med mig!
Hela dagen idag har jag då som tänkt att jag bara skulle vila! Absolut tänka på ingenting och försöka avskärma stress och sånt. För det kan ju vara så att kroppen reagerar instinktivt för att jag kanske stressar och så. Vet egentligen inte om det  fungerade, huvudvärken har då hållt i sig så tillslut fick jag ge med mig och ta en värktablett.
Kan det vara järnbrist?

Imorgon spelar det ingen roll hur jag mår, jag måste till skolan och göra matte C provet. Har faktiskt varit duktig och försökt plugga lite trots huvudvärken, jäkla deriveringsregler! Men det ska nog gå bra med provet. Kanske jag måste bli mer positiv? Det kan ju påverka hur jag mår. 

Nu vaknade Benjamin, han har sovit eftersom han plogat hela natten. Så jag ska prata lite med han nu, och sen ska jag vila och peppa mig inför imorgon.



Kastar in en bild på finfina burken och kusmi-teet vi fick i julklapp av I och K. Burken har ännu kvar lite av de goda saffranskorporna med mandlar i. När de är slut blir det väl att baka nåt annat att fylla den med.

 

<3



Vad säger ni? Är det true love? ;) Det här är Jenny o Chrilles ursöta hund Zingo som pussar mig =D Vi fick äran att passa honom ett tag medan C o J var på middag. Världens skönaste hund skulle jag vilja påstå! Synd att han haft sån himla otur, hoppas lillstackarn slipper mera akuta veterinär-besök!

Jaha ni, vad har hänt i början av denna vecka då? Jag har fått en dålig ovana att typ jämt komma försent till skolan, gjorde det hela förra veckan och denna började inte så bra den heller. Helt knäppt, för jag stiger upp i tid och så, men sen av någon dum anledning tar jag mig liksom inte iväg förrän det är typ 5min innan jag börjar.
Jag anar att jag har en riktigt dålig skol-period, är jämt trött o less, ingenting känns meningsfullt att göra, har alltid världens huvudvärk osv. Så när jag kommer hem är jag liksom helt slut, fastän jag inte gjort nåt mer än vanligt.

Benjamin fick fara ut på plogsväng inatt, så han ligger och vilar. Det blir nog att han ska ut inatt också. Så jag vet inte riktigt vad jag ska göra, skulle ju ha tränat men det orkar ju inte Benjamin nu. Får kanske ta och pyssla lite här hemma och göra nå skolarbeten.
Vi får väl se vad som händer!

Ha det bra


Kort inlägg!

Hejsan!
Kastar in ett snabbt inlägg, har ju inte uppdaterat nå i helgen!
Just nu är Chrille o Jenny här, vi har ätit tacos och nu spelas det guitar hero såklart! Haha =)

Igår var vi och hälsade på Magnus och Malin en stund, så fick vi ju träffa lilla Hilmer! =) Så söt han är, och han växer då så snabbt!

Nä men nu så ska jag vara social =)


Matchande halsband



När vi var i Luleå så köpte vi matchande halsband till Hilmer och Effie =) Söta va? Effie ska ha det röda och Hilmer det blåa! Längtar tills vi får hem våra fyrfotade vänner =)
Det blir så att Hilmer ska få bo här hos oss själv ett tag och få göra sig hemmastadd så han känner sig trygg. Och så får Effie komma sen. Hon har ju bott här flera ggr, och förhoppningsvis accepterar hon den lilla krabaten. Självklart kommer hon fräsa och spotta ett bra tag åt honom, men man måste ge det tid. Effie borde ju fatta att lite sällskap skulle göra henne gott, för hon hatar ju att vara ensam!


Trött!



Tänkte slänga in ett snabbt inlägg innan jag går och sover, uppdaterade ju ingenting igår.
Benjamin sitter och ser på Tokyo drift och jag måste lägga mig tidigt känner jag, för jag är jämt så trött på mornarna! Jag har kommit försent två dar den här veckan och annars kommer jag preciiiis i tid!
Imorgon har jag körkort första lektionen så får inte komma sent till det!

Tror ni jag har städat ur garderoberna nå den här veckan?? Nä! Jag har ju sagt det sisådär tre ggr säkert, men det blir aldrig! Nu får jag skärpa mig. Men det är ju så mycket annat som ska göras, och så är jag ju så trött jääääämt.

Jag vill ha nya träningskläder, men nu ska jag sova!
(tråkigt inlägg jag vet, men är man trött så är man)

Godnatt Sverige!



Tycker att rubriken sammanfattade det här inlägget ganska bra... haha.

Tacopaj



Jag är verkligen i matlagar-tagen! Blev så sugen på att använda min nya matberedare och så hade vi mycket ingredienser hemma, så det blev en tacopaj =)
Det är en klassisk paj deg och så i köttfärsen är det purjolök, paprika, tacokrydda, vatten o lite mjöl, tacosås, buljongtärning och så strödde jag lite ost över.
Gott blev det =)

Ikväll blir det tvätt och städning i garderoberna. Och så ville Benjamin att jag skulle baka =)


Laxsoppa med curry



Igår gjorde jag denna underbart goda laxsoppa, har fått receptet av min mamma. Jag vet att den ser lite läskig ut för att den är typ knallgul, men jag lovar det är den godaste soppa jag vet!

Här är receptet för er som vågar er på den gula soppan ;) Den är väldigt lätt att laga.

500-600g lax
200g morötter
200g purjolök
1-2 paprikor (röda)
2 tsk curry
2 msk smör
8 dl vatten
1 1/2 fiskbuljongtärningar
2 tsk salt
2 dl créme fraiche
1 dl dill

Fräs curryn i smöret tillsammans med alla strimlade grönsaker i en gryta. Tillsätt vattnet, buljongtärningar och salt, sjud 5-10 minuter. Lägg i fisken i tärningar och sjud ytterligare 5 minuter. Blanda i créme fraiche och dill.

Är så nöjd med tvättmaskinen! Igår tvättade jag två maskiner, och ska nog tvätta mer idag. Så himla skönt det är!
Nu ska jag i alla fall lira lite guitar hero, dricka en energidrink och sen fara på gymmet, det blir bröst-träning idag! (måste ta det lugnt, kände av halsen idag igen!!!)

Tjingeling!










Luleå-tripp!

Det var nära att våran tripp inte blev av, stackars lilla Zingo (Chrille o Jennys hund) hade farit till vetirinären för att få sitt ett-årsvaccin och allt hade verkat bra. Men efter några timmar hemma så hade Zingo helt plötsligt legat helt livlös på golvet, han hade fått en allergisk reaktion på vaccinet! Så det blev ju full fart mot akuten för stackars Zingo. Han fick i alla fall fara hem samma dag och de sa att han skulle bli återställd. Men han var ju såklart trött och utsliten, och Jenny fick vara med honom hela tiden och hålla koll så att han inte fick nåt återfall. Men på morgonen igår då så mådde Zingo mycket bättre och busade till och med! Så Jenny vågade lämna honom hos sina föräldrar.

Halv tolv blev vi hämtade av Chrille o Jenny och så bar det av mot Luleå. Vi gjorde stan först, tittade runt i lite affärer och så for vi och åt på Waldorfs, mm gott =) Så på vägen mot storheden stannade vi till på elgiganten och dollarstore. Det vart som vanligt ett storpack sockar för Benjamin på dollar, fastän jag hatar dem för de blir aldrig rena! ;)
Sen på storheden så gick vi runt på lite olika affärer, chrille skulle hitta sig en filmkamera, och jag och jenny var väl mer sugna på inredning så vi höll oss på det området ;) Men jag började bli himla otålig, för jag hittade inga bra gardiner nånstans! Vi hade typ köpt nada, lite skurmedel (woho vad kul) på dollar.
Fast pengarna har sin väg i alla fall. Väl inne på ICA maxi så brann ju pengarna upp i fickan, vi hittade både det ena och det andra och en massa mat! Benjamin köpte en till gitarr till Guitar-hero =) Och sen såg jag dem, gardinerna jag ville ha, helt perfekta! Vad tror ni Benjamin sa??? "NÄ inte DOM!" Jag höll på att strypa karln. Precis innan hade han irriterat sagt då jag frågat honom om gardinerna att jag fick välja och han det säkert blev bra, han brydde sig ICKET. Vad är det med karlar? Jag struntade blankt i honom och sa att han skulle minsann få se så snyggt det skulle bli, och det var mina pengar. Vad tror ni händer då vi kommer hem och jag sätter upp gardinerna... Han var tvungen erkänna att det ju blev gode snyggt =) Nog vet jag ;)




Här har vi svärmorstungan i fönstret bredvid gardinerna. Mönstrena på gardinerna är i sammet, jätteläckert! Och så tog jag mina tunna gråa gardiner och hängde bakom.

Det var i alla fall en jätte trevlig dag i Luleå. Vi skippade bion, var så trötta efter allt handlande så vi bestämde oss för att se en film hos Chrille o Jenny istället. Men först så måste vi ju bära upp alla saker ;) Hehe.
Sen lämnade Benjamin av mig hos Jenny då han o Chrille skulle träna. Och vi bestämde oss för att göra en liten surprise för grabbarna. Vi började laga värsta gourmé middagen ;) Hemmagjorda potatisklyftor i ugn med lök, paprika och morötter, marinerade fläskkotletter, en god sallad och vitlöksbröd =)
Fast våran tidberäkning var väl inte lika bra, maten vart klar typ nio, halv tio så det blev lite sen middag! Men gott var det, jag höll på att äta ihjäl mig =) Bra jobbat, Jenny och mig!

Och nu har jag en liten surprise!



Vad tycker ni om denna sköna krabat? Han ska troligtvis flytta hem till oss om någon vecka! Lilla Hilmer! Gulligt va?
Vi måste få honom att komma överens med Effie, som också ska flytta hit snart igen (hon har varit hos mamma o pappa ett tag nu) Jag ska inte ge mig, Effie ska acceptera denna kisse!

Nu så håller tvättmaskinen på att tvätta sin första tvätt! (tom då, den måste ju tvättas ur en gång) Och sen, då jäklar ska jag tvätta! Tack Kenneth för hjälpen med installationen! =)

Det blev ett lååååångt inlägg idag, om ni orkade läsa hela kan ni ju gärna lämna en kommentar! =)







Tvättmaskinen!



Nu står den på plats, äntligen! Dock inte ikopplad ännu, det ska Benjamins pappa hjälpa oss med. Längtar tills jag får tvätta första tvätten =) Alltså dagens tvättmaskiner är ju nästan snygga ;) Passade ju som en smäck där! haha.




Den här förvarings "ställningen" eller vad man ska kalla den köpte jag på IKEA. För att få undan lite saker så det inte ser så stökigt ut på toan. Den var större än vad jag hade tänkt mig, trodde den var typ hälften så stor. Men det blev ju bra i alla fall och den rymmer ju mycket då =)

Idag hade jag den första körkorts teori lektionen på skolan. Har fått alla böcker och så fick jag inbetalningskortet för kursen. Snacka om att det blir billigt att ta det genom skolan! Tio körlektioner plus 2 timmar teori i veckan för typ 3800! Sen får vi väl se om jag klarar det på tio körlektioner, höm... ;) Man köper ju körlektionerna styckvis sen ifall man behöver fler, men det ska nog gå bra, Anki är en så bra lärare!

Helgen ser rätt så lugn ut, idag ska vi och byta in dammsugaren som inte funkade så jag äntligen ska få städa lite här! Och så ska jag göra mig ett tränings-schema för året, och så måste jag göra det jobbiga, att städa ur garderoberna och flytta runt kläder. Har inte orkat göra det än! Men det måste ju göras,  nu har vi ju en ny byrå att fylla också.
Imorgon blir det Luleå-tripp med Chrille o Jenny, stor-handling på ICA-maxi och så in på lite andra affärer. Blir nog att titta på gardiner och kanske andra fönsterlampor till vardagsrummet. Och så ska vi kanske se bio då i luleå på kvällen.
 
Ha en bra helg!





Så var rutinerna igång igen

Idag var det bara att pallra sig upp halv sju, (Benjamin steg upp redan klockan sex) och köra igång med de vanliga rutinerna. Skola, hem o laga mat åt karln som kommer klockan fyra, träna och sen har man en liiiiten stund på kvällen innan man ska sova :P Det är både skönt men också lite trist. Har seriöst hållt på att somna tre ggr idag på skolan. Och ändå sov jag ju bra inatt.
Nu ska ni få se lite bilder!



Titta så fina röda lyktor jag fick av Ingrid o Kenneth! De gör sig bra bredvid zink-huset Benjamin fick. Och ser ni vilken snygg glasskiva vi köpte på IKEA för att lägga på byrån! Visst var det läckert?
Egentligen hade jag tänkt ha huset och lyktorna på vägghyllorna vi köpte och skulle sätta på fondväggen. Men vi kom fram till att hyllorna nog inte skulle sitta bra där, så vi ska hitta ett annat ställe för dem. Kanske ovanför denna byrån.



Här är en hel bild på byrån. Är supernöjd med glasskivan! Nu slipper man en duk som korvar sig.



Här är då en del av vardagsrummet. Är inte helnöjd med nya lamporna i fönstrena, så de ska jag flytta till köket, de såg så små ut i vardagsrummet. Och så vill jag ha nya gardiner =) Men det vill jag alltid, HAHA!



Det blev så fint i sovrummet! Äntligen har vi mer förvaring, och det där utrymmet brukade innan bara belamras av kläder på golvet, höm... :P



Nice nice! Nu ska jag "bara" städa i alla garderober och flytta runt lite kläder...

Nu ska jag göra klart maten!
Tjingeling!





IKEA resa!

Nu var det ett tag sedan vi skrev igen, men det vart ju IKEA igår hela dagen!
Halv nio igårmorse så åkte vi och Chrille o Jenny iväg mot Haparanda. Vi var väl framme kring halv elva och började våran vandring genom varuhuset =) Som vanligt blir det ju mer än man tänkt sig, men denna gång vart det verkligen MER än vad vi tänkt oss och vad vi räknat med att bilen skulle rymma... höm. Mest var det väl Chrille o Jenny som handlade men även vi fick med oss andra saker än vad vi tänkt! Så när vi efter första varvet (för vi hade egentligen tänkt gå ett till) gått till bilen och skulle baxa in alla paket så rymdes ju knappt hälften!!! Och inget släp hade vi ju med oss för "vi skulle ju inte handla så mycket och inte skulle vi behöva nåt släp" ;) hihi.
Grabbarna for då iväg för att se om de gick att hyra ett släp nånstans medan jag och Jenny gick tillbaka in med grejerna o väntade. Men de kom tillbaka med surmulna miner, inte ett enda släp i haparanda vi kunde hyra!!! Shit också.
Så då gick vi till kundservice för att se om de kunde skicka paketen med buss eller nåt till älvsbyn, och visst kunde de ju det... För 800 spänn!!! Och till saken hör att innan vi betalade grejorna så gick chrille o benne för att bli medlem i IKEA family så vi skulle få presentkort (man får nämligen 50 spänn för varje 500 man handlar för) Men de pengarna rök ju för att betala frakten!!! Som Jenny sa "man ska inte grubbla över vad man ska göra med pengarna för alltid dyker det upp nåt"

Så vi var rätt slut efter allt detta så vi for hem på en gång, vi hade egentligen tänkt gå i lite andra affärer men vi orkade helt enkelt inte, och bilen var ju faktiskt smet-full! När vi kom hem till Älvbyn så for vi ut och åt på en gång, alla var väldigt hungriga. Och sen vart de spelkväll hos Chrille o Jenny, de har ju trummorna till guitar-hero, så vi spela som ett band ;) Ni kan gå in på Jennys blogg och kika på bilder från resan och kvällen!
Så det blev ju lyckat tillslut, och resten av grejorna kom redan idag! Det var ju bra, så nu ikväll har vi att göra, vi håller just nu på med att sätta ihop bokhyllan vi köpte.



Vi har hunnit sätta ihop byrån till sovrummet, tog en snabb bild på den. Och jättefint blev de med zink fatet och de elektriska stearin ljusen vi fick av Ingrid o Kenneth!
Bredvid byrån ska bokhyllan stå, ni får se fler bilder sen!
Nu ska jag hjälpa Benjamin att montera!

Tjingeling!











Dag nr 2

Andra dagen på året! Idag har vi varit lite mer alerta, vi tog oss ut och handlade, första gången på länge. Kylen, skafferiet och frysen gapade tomma :P Så lagade vi mat för första gången på ett tag me, haha. Sen så kom Robin och Maria på besök och vi spelade lite spel och hade det trevligt.

Jag har inte köpt några kläder än på rean! Måste få mig lite nytt :P Men vi ska ju till IKEA också, man har ju inte obegränsat med pengar!
Kanske jag tar mig en buss in till Piteå imorgon, Benjamin lät inte så sugen på att fara så. Vi får väl se.
 


Jag fick tre röda margrethe-skålar av mamma o pappa i julklapp =D Efterlängtade, jag tror mamma tyckte jag tjatade lite.? ;) Äntligen har jag nåra bra bunkar o baka i, istället för mjukplast-äcklena från rusta jag använt ett bra tag. Och så fick jag ju en matberedare också, så jag kan baka o laga mat ännu mer =D
Jag tror jag varit extra snäll iår, fick så mycket fint i julklapp. Fick någonting helt oväntat men mycket uppskattat av mamma o pappa, en skitsnygg två-delad skoterdress!!! Nu får ni se upp där i snön, nu har jag förarbevis och skoter-uniform, hehe ;)
Sen fick jag en massa målar-grejer; ett staffli, penslar, färg, målarduk. Presentkort på klippet fick jag också, ett underställ, mysiga sockar, ett halsband o säkert mer som jag inte kommer på nu :P.   Av Kenneth o Ingrid fick jag två skitsnygga ljus-lyktor (ni får se bild när jag möblerat om och gjort fint efter IKEA) och en personlig almanacka.

Benjamin fick jättemycket fint till läggan av sina föräldrar, hans mamma har ju så bra öga för sånt ;) Bland annat fina kökshanddukar, disktrasor, ett zink-hus, postlådan som jag visat, yankee candle mm. (Ni får se foton sen) Kläder fick han, o han fick en dammsugare också =D Välbehövt, men synd var de ju att vi inte fick igång den !!! Så vi måste byta den.
Av mina föräldrar fick han en stekpanna som vi behövde jättemycket för våran gamla var helt slut, han fick en skoterluva och en servett-hållare =) Jag tror min pappa försöker ge oss en vink att vi ska köpa skoter, hehe ;)

Nu blev de mycket skrivande ;O

Ska göra Benjamin sällskap i soffan nu, tjingeling!


Gott nytt 2009!

Så var det ett helt nytt år !
Gårdagen blev lugn, vi tog oss iaf ut från lägenheten (första gången på fem dar) och for till a-träsk och åt middag med mamma och pappa. Gott med mat ! Vi har typ levt på frukt och makaroner, har inte orka äta nå annat. Så vi var där en liten stund sen så for vi hem och myste och spelade lite spel.
Vi drack lite champagne till tolvslaget sen så sov vi gott i våran säng ;) hihi.

Idag är vi piggare. Vi har städat undan lite grann, Chrille kom på besök och så for han och Benjamin på gymmet! (jag sa TYDLIGT åt han att ta det lugnt! han glömmer ju så fort hur sjuk han faktiskt var...)
På söndag blir det nog IKEA resa, Chrille o Jenny ska nog följa =) Vi ska köpa oss en liten byrå och en hylla till sovrummet, och så några vägghyllor till vardagsrummet. Ett nytt år, nåt nytt och fint till läggan!
Vi har tingat en tvättmaskin på Älvsby-el som vi också ska orka hämta någon dag. Så skönt de ska bli med egen tvättmasikn ! :D



Det här fick jag av Benjamin i julklapp. Guitar hero (!) , en presentförpackning med Escada parfymer, och ett sällskapsspel Sant eller Falskt! =D Btw så äger jag på gutiar hero !
Ni får veta mer eftersom vad jag fick :D



Den här snygga postlådan fick Benne av sina föräldrar! Jädrans så snygg den blev i hallen, en liten färgklick ;) Tycker den är så söt.


RSS 2.0