En ganska vanlig tisdag

Det här har nog varit en helt vanlig dag. Steg upp kring nio för att fara till skolan. Klockan tolv hade jag hål så jag tränade på gymmet. Sen hade jag lektioner hela eftermiddagen fram till 16.20 :P
Då ringde pappa, vi möttes nere på restaurangen för att äta nå gott =) Vi pratade om ekonomi-krisen, och övningskörning. Vi for nämligen ut och körde sedan, och det gick jättebra tycker jag! Börjar känna mig säkrare, är inte längre så himla rädd för andra bilar ;) haha.
Vi övade mycket på att parkera, backa och sånt inne på SPIKAB-området. Det var väldigt kul och bra träning med kopplingen och så. Pappa och mamma är väldigt olika i sätten att lära ut, båda på ett bra sätt, men det kan vara bra att variera ibland ;)

Benjamin kom hem idag! Men han åker igen imorgon, och kommer hem torsdag-kväll. Han jobbar ju i arvidsjaur nu. :P Lite jobbigt då han är borta, och så är jag så orolig att det ska hända nåt. Snart är det ett år sedan arbetsolyckan han var med om, han föll 10-13 meter från en skylift och bröt lårbenet och höften. Det hade kunnat gå mycket värre, så han hade ju väldigt tur. Men rehabiliteringen har varit lång, han kan ju fortfarande inte röra sig riktigt bra. Som tur är så utbildar han sig då nu till grävmaskinist så han slipper vara uppe i luften :)

Nu ska jag ta och se idol! Hej svejs!
Mvh Cecilia



Inte som jag tänkt mig...

Jaha, igår då jag skulle gå ner i källaren för att fålla och stryka mina nya fina gardiner till vardagsrummet så är strykjärnet borta :P Någon måste ha tagit det, eller så har det gått sönder =( Himlarns! Nu är vi gardinlösa ett tag, verkligen inte som jag tänkt mig! Får väl fara till morsan och stryka dem.

Innan gardin-insidenten så var vi i stugan hos mamma och pappa och åt god mat :D Det var längesedan vi var där nu, så det var kul. Fick åka volvo PV med pappa också! Hihi =)




 

Inte så länge nu tills vi ska dit ! =)


mvh Cecilia
 


Strawberry cheesecake

Idag när jag var och handlade på konsum så kollade jag såklart ner i Ben & Jerry's -frysen som jag alltid gör. Men denna gång hade jag inte karaktär nog att stå emot, de hade fått hem en massa nya smaker! Har väntat på att de ska få hem strawberry cheesecake, så det var den som fick följa med hem.
Godaste jag hittils smakat! Underbar!



mvh Cecilia

Härlig fredagsmorgon

Så skönt att stiga upp när man känner för det, och bara ta det lugnt ett tag innan man far till skolan. Idag är det nämligen inspark för ettorna så vi har inga vanliga lektioner. Ska bara fara dit för att se på insparken klockan ett. Skönt!

Snart bara två månader tills jag och Benjamin åker iväg till Göteborg! Det innebär i alla fall en massa sparande för min del. Har redan betalat själva resan så att säga, men det kostar ju att vara där och ha kul. Vill ju gärna shoppa mig nåt där, men det är svårt att hålla sig här på hemmaplan :P Vill så gärna ha en mysig halsduk jag sett på Älvsbyns egen klädbutik. Och den kommer ju faktiskt att komma till användning i Göteborg...
Till och med Benjamin sa att han nog vill köpa sig lite nya kläder innan resan så han har något fint att ha, jag håller med ;) hihi.

Nu ska jag ta och äta nå frukost.

mvh Cecilia

Förresten, kolla in den här sidan. Bli medlem, samla poäng och få presenkort på kicks hemskickat - helt gratis!
http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=102799

Tema-dag bild

Idag har min klass haft bildlektion hela dagen.  8.10 till 16.20. Det var jätteroligt och vi fick en massa uppgifter att ha klara till nästa tema-dag om en månad. Vi har planerat in sådana dagar ungefär en gång i månaden för vi tycker att tre timmar bild i veckan är för lite, och det tycker våran lärare också men det har bara inte passat i schemat.
Så nu har jag en massa bild hemläxa =) Vi ska göra:
2 exakta porträtt i valfri teknik
2 abstrakta porträtt som utrycker en känsla i valfri teknik
En stor akvarellmålning med religiös anknytning
Tre olika målningar där man jobbar med samma form i olika oväntade sammanhang
Tre likadana motiv men med olika färgtoner
Akvarell där man jobbar med bara 1-2 färger

Det är rätt så mkt eller hur? =) Idag hann jag göra 1 exakt porträtt i blyerts och en av formerna. Jag gjorde ett enkelt fisk-skelett som hänger fastspikad på en utedass-dörr ;) Det var en liten utmaning, men det blev rätt häftigt.

Är ni snälla kanske jag lägger ut nån bild på nån skapelse, men jag har lite svårt med att någonsin bli nöjd! Det är alltid nåt som ska fixas till så jag blir aldrig riktigt klar :P

mvh Cecilia


Choklad och Baileys-muffins!

Nu är jag tillbaka i bakartagen! Kollade runt i skafferiet efter ingredienser till nåt möjligt bakverk. Bestämde mig tillslut för att göra amerikanska muffins (alltså muffins i gigantisk storlek) Smaksatte dem med krossad mörk choklad och Baileys. Mmm, de är nog de godaste jag gjort!
Skulle ha gjort cupcakes av dem om jag haft ingredienser till frosting hemma. Tänkte att då kan man göra chokladtopping på dem. Men det får bli en annan gång!





De blev mkt höga och fina precis som jag tänkt mig :D

mvh Cecilia

Söndag och höst

Det var ganska länge sedan jag skrev någonting i bloggen, det är mestadels Cecilia som har uppdaterat med massa roliga inlägg om diverse saker. Men nu ska jag försöka bli lite mer aktiv och försöka skriva, Iaf  på helgerna för jag har nämligen börjat jobba borta. Jag far tidigt måndag morgon och kommer hem torsdag eftermiddag, Då lär det inte bli något blogginlägg för det enda jag (vi) gör är att gå ned på restaurangen och äta nå gott. Oftast blir de pasta med antingen kyckling eller oxfilee. Eller så fetar jag till det och tar en kycklingpizza med extra allt. =).  Och cissi brukar väl ta kycklingsallad eller nått liknande. Efter maten blir de ligga framför TV:n och se Idol sen Vem kan slå Filip och Fredrik. Sedan lägger iaf jag mig och sover. 

Nu i helgen har vi hunnit med ganska mycke tycker jag, Vi har grattat min syster som fyllde 15 år. Varit i  Luleå och shoppat (dock hittade vi ingenting, eller jo cissi köpte nå smink med en brutta på) Sen tränat har vi såklart hunnit med, Imorse har vi varit och storhandlat mat som förhoppningsvis ska räcka hela veckan. Och ikväll ska cissi och se bio med sina föräldrar. Mamma Mia tror jag dom skulle se, Skulle gärna följa men det blir nog lite för sent för mig för jag har massa att fixa till imorgon då jag far. Jag har också hunnit med att fixa extra lysen på opeln, Eller rättare sagt medans jag och C var i luleå fixade min far dit dom så snäll som han är. Tack .  Nu sitter Cissi och spelar Super Mario Glaxy på  Nintendo wii medans jag bloggar för fullt, Vi ska snart dra oss mot gymmet och träna så vi blir starka,

Jo det har ju verkligen börjat bli höst ute nu, 3+ grader är de ute nu och klockan är ändå 20 över 10. Såhär ser det ut utanför våra vardagsrumsfönster

 


Mvh Benjamin


Half baked



Här kommer ännu ett Ben & Jerry´s tips, Half baked!
Choklad och vaniljglass blandat med chocolat chip cookie dough OCH brownies!
Mmm...

Ikväll har vi varit i Nybyn, Benjamins syster fyller nämligen år idag! Det bjöds på god mat och fika såklart!
Vi gav Corran en gammeldags väckarklocka, som man vrider upp. Och den låter nog högt för att väcka ett helt kvarter! Det var kanske en liten pik åt henne ;) Nu kan hon i alla fall inte skylla på att mobilen slått av... hihi.

Mvh Cecilia


Skoltrött

Snart har fyra veckor gått i skolan. Nu börjar det verkligen kännas! Alla arbeten har kommit igång, stressen ligger i luften. "Jag måste hinna det, komma ihåg det, läsa det stycket, träna flöjten, städa i lägenheten, göra hemarbetet..." Listan tar aldrig slut! Det är alltid något att tänka på. Idag tog jag tag i några problem, jag handlade, skurade hela toaletten, diskade, dammsugade och så kom jag nu på kvällskvisten på att jag har några mattesidor som måste vara klara! Och jag som bara vill kasta mig i soffan när jag kommer hem från skolan. Slutar ju jämt så sent.
Så jag lägger mig alltid med en massa tankar snurrande i huvudet, just nu är det kulturhistorie-arbetet jag tänker på; "Arkitekturen i det antika grekland" Visst låter det kul??? NOT



Det är sååå kul med rationella funktioner innan man går och lägger sig... (Läs min ironi!!!) Men men jag har ju dock valt det frivilligt, matte är faktiskt roligt.

mvh Cecilia





Lådor



Det blev jättebra med boxarna som mamma köpte åt mig då hon var på IKEA. Det ser mycket mer städat ut nu i TV-bänken =)

Idag har jag varit med Emmis =) Vi hade en rolig eftermiddag, åt på centrum, köpte ananas och hade det trevligt.
Har också övningskört lite med mamma. Men det blir så lite nuförtiden, är alltid så trött efter skolan då jag går så länge och så har vi många arbeten nu. Tröööööött. :P

Saknar Benjamin =(

Mvh Cecilia

Livets svåra frågor

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 -vad står det där?
...har utkämpats av hjältar långt tillbaka i tiden. Särskilt när berättelserna...

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Nätverkssladden :P

3. Vad var det senaste du såg på tv?
En film med Bruce Willis, kommer inte ihåg vad den hette

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
11.50 (den var 11.52)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
musik från i-poden

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
När jag gick från matsalen.

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Emma Karlssons blogg

8. Vad har du på dig?
Mjukisbrallor, vitt linne och en mörkturkos t-shirt

9. Drömde du något inatt? I så fall -vad?
Kommer inte ihåg

10. När skrattade du senast?
Igår när jag såg Wall-E =)

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Kartor, en whiteboard-tavla

12. Har du sett något konstigt på sistone?
En massa saker ;)

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Gillar att svara på frågor ^.^

14. Vilken var den senaste film du såg?
Wall-E

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Ett stort hus på landet som jag och Benjamin kunde bo i, och ett hus utomlands också. Sen skulle jag nog skänka en massa till fattiga länder.

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Jag tycker om anime ;)

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Försöka att förändra de stora skillnaderna mellan i och u länder.

18. Tycker du om att dansa?
Jajjemen

19. George Bush?
Han verkar gilla krig. Det gör inte jag!

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Jag har funderat på Livia och Ludvig ett tag...

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
Ja men inte året runt.

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Du hade fel, det finns ett himmelrike.

24. Vilka personer vill du ska svara på de här frågorna?
Alla som vill!

Slut på helgen

Så var denna helg slut! Det går bara fortare och fortare, inte länge innan det är juletider :P
Ikväll var jag och Benjamin som sagt och såg WALL-E på biografen här i Älvsbyn. Vi trodde det skulle vara mkt folk så vi for dit i god tid, men salongen blev då inte ens halvfull!
Filmen var jättemysig och rolig. Den handlade om WALL-E, den sista roboten på jorden när människorna försvunnit pga av föroreningar och skräp. Man märkte att de lagt ner enormt med arbete på filmen, inte bara animationen utan den hade humor, kärlek, omtanke och gav en riktig tankeställare. Rekommenderar den varmt. Inte bara en barnfilm!!! Till och med Benjamin tyckte om den, han gav den 4/5! =)
En mycket perfekt avslutning på helgen!

Mvh Cecilia

WALL-E



Idag ska jag och Benjamin gå och se WALL-E =)
Det ska bli himlans roligt, jag har alltid älskar disney filmer. Och den här verkar ju bara för gullig!

mvh Cecilia

Biljetter!


Nu har vi fått hem våra tåg-biljetter! I december åker vi nämligen till Fitness-festivalen i Göteborg =) Festivalen är på Svenska Mässan, och dit kommer en massa folk och utställare. Mässan görs i samband med Luciapokalen, tävling i body-fitness, classic bodybuilding med flera. Ska bli jätteroligt att se!
Vi ska även gå på Lisebergs julmarknad, och allmänt mysa på i staden och njuta av att bo på fyrstjärnigt hotell :D



Härligt härligt!
mvh Cecilia


boxar




Dessa boxar kostar 19kr för två stycken på IKEA, de ska jag beställa med morsan också. Fick ju ett nintendo wii av Benne då jag fyllde år, och med det så kom ju en massa kontroller och spel. Tänkte förvara allt det i dessa! 

Mvh Cecilia

Utmaning

Jag och Benjamin blev utmanade av Livetibyn. Jag ger mina egna svar nu så kan Benjamin göra det om han vill då han kommer hem =)

Klädbutik - Kan inte säga bara en! Carlings, H&M, Vila, Vero Moda mfl

Inredningsbutik
- IKEA, EM

Godis - Naturgodis

Stad - Göteborg

Dryck - ananasjuice

Musik -  Jag lyssnar på väldigt blandat

TV-serie - Vänner, LOST, OC

Film -  Forrest Gump

Träning - Styrketräning

Bakverk - Kärleksmums har jag gillat sen jag var liten, men också Livetibyn's cupcakes är mumma!

Kaffe - Nej aldrig!

Så här går det till:
Kopiera texten och skriv dina egna svar. Hojta gärna till så jag kan gå in och läsa dina svar på utmaningen.

Jag skickar vidare utmaningen till Rebecca och Emma =)

Mvh Cecilia

Jag funderar...

... på en massa saker. Bland annat på gardiner i vardagsrummet. De vi har nu är; lets face it, för somriga för årstiden, kvalitet ála dollarstore och inte ens fållade ordentligt (uppfållade med nålar) :P
Mamma ska till Ikea med en väninna och jag är inte så sugen på att följa men kan gärna skicka med en lista ;)
Har suttit och kollat lite på hemsidan på gardiner.



Dessa kostar 79kr för två stycken vilket är ett mycket överkomligt pris! De verkar ju väldigt tunna och transparenta i materialet, så då kanske det inte blir för mörkt fastän de är svarta. De kan nog bli ganska så mysiga här. Är less på de smala panelgardinerna jag har nu, det ser så "naket" ut. Dessa fyller nog ut lite mer, fast utan att bli för tungt.



Det här tyget är annars väldigt fint! Men då är det ju joxet med att sy dem själv :P Skulle isåfall göra de ganska så breda, typ 50 cm. Men dessa blir nog dyrare. Kan inte bestämma mig! :P
Hjälp?

mvh Cecilia

badrum


 

Så här ser vårat badrum ut! Vi tycker mycket om det, det är rymligt fastän det är snedtak. Vi funderar på att installera en tvättmaskin, den skulle rymmas utan problem. När vi bor på fjärde våningen så är det lite tungt att tvätta när tvättstugan är på källarvåningen :P

 


De här produkterna fick jag då jag fyllde år av mina kusiner. Hudlotion och duschkräm som doftar passionsfrukt! Mmm =)

mvh Cecilia


Chocolate fudge brownie



Äntligen så har Coop i Älvsbyn tagit hem Ben & Jerry's!
Jag köpte Chocolat fudge brownie, den är verkligen något för mig som är chokladälskare!
Jättegod choklad-glass med chokladbitar och brownies! Det smakar precis som kladdkaka =)
Mmm...

Mvh Cecilia

Ananas :P

Hej hå!
Tisdag eftermiddag så gick jag och Emma (min gamla klasskompis) ut och åt tillsammans. Det blev tacotallrik på Smultert, mmm =)
Sen så stämde vi träff med Rebecca (min nuvarande klasskompis) på konsum och så köpte vi lite gott att äta. Bland annat färsk ananas =) Har aldrig ätit det förut och Emma har alltid sagt att jag borde det.
Så gick vi till min lägenhet då och gjorde iordning fika, glass o ananas =) Jättegott var det, men jag fick typ en allergisk reaktion av ananasen :P Började klia frenetiskt i munnen!

 

Såklart glömde jag ju fota ananasen innan vi skalat och massakerat den :P
Vi hade en jättetrevlig kväll, spelade lite wii och såg tv =)

Här kommer lite gulliga bilder på Annie som Benjamin tog. Hon har på sig hans tröja ;)

 



Så söt =)

Mvh Cecilia


Blåbär i stora lass!

I söndags var jag och plockade blåbär med mamma!



Det blev ca 3-4 liter =) Himla duktig jag var.
Jag ääälskar blåbär, och det är ju inte sämre att de är jättenyttiga! Så nu blir de att frysa ner och äta till gröt och fil osv, men såklart var jag ju tvungen att baka av en del!

Blåbärsbullar blev det, eller egentligen är de ju inte bullar de är mer som "pajer" men de är gjorda på klassisk bulldeg.





Visst ser de mumsiga ut? =) Jag har hållt på ända sedan jag kom hem från skolan 16.20 :P

Svaret på förra inlägget är ju såklart Effie! Min alldeles egna lilla burma-katt =)
Hon har bott i stugan hela sommaren men nu blev det dags att flytta hem :)

Mvh Cecilia

Gissa vem.?


Vem kan det här vara?



Jag kan säga att hon har bott hos oss förut och har precis flyttat in igen.
Ni får svaret i nästa inlägg! Då kommer även också lite blåbärs-bakning ;)

RSS 2.0