Den som inte tar bort luddet ska dö!

...är titeln på denna boken,



som vi fick av Staffan och Fredrik i julklapp. Jag hade knappt bläddrat i boken några sekunder innan jag drabbades av världens skrattanfall och Benjamin frågade vad i hela friden det var med mig.
Det var längesedan jag läst en sådan rolig, fyndig bok. David Batra som skrivit boken har under en lång tid samlat ihop lappar över hela Sverige, typ i tvättstugor, trapp-uppgångar, badhus mm. Det är helt sjukt vad folk skriver! Hahaha.
Vad sägs om "HÄR KAN DU INTE PARKERA, DIN IDIOT! MÅ LÖSSEN FRÅN TUSEN KAMELER HEMSÖKA EDERT KÖNSORGAN!" hahaha.

Jag och Benjamin är hemskt less på att vara sjuka, vi har legat i lägenheten sen i fredagskväll. Aaah! Vi hostar lungorna ur oss :P Men nu är vi då fria från feber. 
Så det blir ett luuuuuugnt nyår. Vi ska vila imorgon och se om vi orkar äta middag med mamma o pappa. Nåt mer än så blir det inte.

Lovar att blogga om en massa kul, julklappar o sånt då jag är helt frisk, orkar helt enkelt inte nu.

Gott nytt år!


Uppehåll pga sjukdom

Två dagar efter jul vaknade jag och cissi upp med världens influensa med 40graders feber. Därför blev de ett uppehåll i bloggen. Vi håller på att tillfriskna nu så det kommer mer uppdateringar senare bl.a om julen.

Imorgon hade jag tänkt att försöka ta mig ut på byn och införskaffa oss en tvättmaskin så vi slipper springa i trapporna varje gång. Dock så återstår problemet hur vi ska få upp aset till våran lya som är högst upp utan hiss... Kanske biffen Chrille kan hjälpa mig?




/Benjamin


Dagen före doppardagen!

Känner ni någon julstämning?
Jag är alldeles till mig över julen, idag har verkligen min julstämning kommit igång! Just i detta nu så är skinkan i ugnen, jag spelar mysig julmusik och det är nystädat och så mysigt i lägenheten, med alla klapparna under granen...
Jag har varit med mamma på byn och handlat det sista man behöver innan julafton. Jag och Benjamin ska ju som sagt ha en egen mysig julaftonsmorgon och jullunch tillsammans imorgon, så vi ska ju med ha ett litet julbord! Det blir julskinka, tomtegröt, gravad lax som min snälla mamma gjort, julbröd och ägghalvor med kaviargrädde o räkor! Och såklart julmust =) Köpte i glasflaskor, tycker det känns mysigare och lite gammaldags.
Benjamin vaknade faktiskt för bara en timme sedan, han plogade ju natten till idag så han kom hem där kring sju imorse :P Stackarn, så jag lät han sova riiiktigt länge medan jag donade på här i läggan. Han blev så glad över allt julmys då han vaknade =)



Jag tog mig friheten att ta ett gulligt kort på han då han sov, hehe. Han är ju som sötast då! Åsså med tomteluvan jag köpte idag på konsum för tio spänn, tänkte att vi måste ju ha en tomte imorgon! (Om nu inte den riktige tomten bestämmer sig för att infinna sig här, det vet man ju aldrig!?)



Klapparna under granen! =) Så himla mojsigt. Tror de är ca 17 klappar där, men kan ju kanske tillkomma fler innan imorgon? Vet aldrig, Benne for just ut och sa han skulle göra några ärenden... Höm...

God jul till er alla från mig och Benjamin!





Julen närmar sig...



Fjärde advent! Nu har vi jul här i vårt hus...

Nu var det ett tag sedan vi skrev, men man har ju fyllt upp med bestyren inför julen nu ;) Vi har så roligt hela dagarna ;) Och så har jag ju äntligen jullov, och Benjamin är ledig också nu hela veckan! =D
I fredags var vi hos Magnus o Malin i stockfors och hälsade på. Deras kisse har fått kattungar! Så himla söta, de var ca fyra veckor, och jag blev helt kär ;) Det var en trevlig kväll, och jag kom fram till att jag kanske ska börja dansa Streetjazz med Malin =) Det vore kul, äntligen så finns det ju sådant i älvsbyn. Vi får väl se om jag blir nån dans-donna!

Igår så var vi i Piteå en sväng och julhandlade! Men smart som jag är så råkade jag då avslöja för Benjamin vad jag köpt till han! Haha, men det var bara dock en liten sak så :P Hittade bra julklappar iaf. Så nu är det nästan fullt under granen, ska dit några till. Sen åt vi palt hos Benjamins farmor som fyllde år, gottigott! =)

Och idag har vi bara myst på, eller jag har faktiskt städat hela läggan, duktiga jag. Så Benne lagade maten åt mig och diskade efteråt, tack älskling =) Och sen på kvällskvisten så kom Chrille förbi och såg film med oss, och lite senare kom Jenny och joinade också, hon hade varit i Klövern. Vi spelade wii och hade det trevligt.

Imorgon så kommer min kära far förbi och hämtar upp mig på morgonen. Jag ska följa och julhandla med honom i luleå, han sa att han inte hade köpt en endaste julklapp än! =) Så jag ska hjälpa han =)

Men nuuuu ska vi mysa och sen gå och lägga oss!
Godnatt och god jul Sverige!


Gratis är gott!



Hehe, så här mycket gratis-saker fick vi på FF! De kastade ut shakers och pulverpåsar, man fick se upp så man inte fick en shaker i skallen! :P De svarta flaskorna delades ut av dessa tjejer:



SAN kosttillskott! Tror ni de var några killar som gick förbi där ett flertal ggr?? ;)
Och jag ser rätt så, erhm bleeeek ut! Ser väl inte sådär strålande ut bredvid dessa donnor! Gaah måste sola.



And here´s the moment you've all been waiting for! Hehe ;) Dessa herrar var där som gäster för GASP, och man fick snacka med dem och ställa frågor och så. Han till vänster är Branch Warren och är från USA, han har tävlat i Mr Olympia. Och den yngre till höger heter Flex Lewis, han kommer från Tyskland och han var också gästposör på bodybuilding tävlingen (luciapokalen) vi såg. Kände mig inte nååå liten då jag stod emellan dem... Ehum.. Men jag är ju typ lika lång som dem!
Vi måste dit nästa år igen, det var så himla kul! =D Och då kanske jag blivit så duktig så jag kan vara med i bardips tävlingen?? Vi får väl se, då måst jag iaf bli nåååågra kilo lättare. Tjejen som vann i bardips var kvinnlig svensk mästare och hon gjorde över 60 dips! Men men, det blir ju diet nu efter jul så då får vi väl se!



Mys på hotellrummet. Åååh vill tillbaka!


Pepparkakshuset!



Före dekoreringen. Jag lyckades sätta ihop det alldeles själv =)



Dekorerat och klart! Tycker att det blev charmigt =) Det ska vara mycket kristyr, hehe ;)





Istappar från taket =)

Vad tycker ni? Inte så dåligt för ett första försök?



Tredje advent!



Tredje ljuset i adventsstaken är tänt! Och jag har en massa att berätta :P

För det första vill jag be om ursäkt för det väldigt tunna bloggandet, men sedan vi kom hem från göteborg har allt varit så jäktigt! Vi har haft en massa att göra hela tiden och då får ju som bloggen hamna lite åt sidan, så är det ju bara!
Fitnessfestivalen har jag lovat Benjamin att han ska få blogga om, så ni får sjå er tills han har tid att blogga! Den stackaren har ju fasiken suttit i traktorn och plogat nästan ända sedan vi kom hem :P

Skolan har väl upptagit mest tid nu, men jag har hunnit med lite andra saker också. Vet inte vart jag ska börja, kan väl starta med i fredags. Dagen började med att jag och mamma åkte till Luleå för jag skulle till tandregleringen. (som vanligt, hrm) Men det var nog den bästa gången hittills, för hon tog bort min gom-tandställning!!! =D Den har jag dragits med länge, typ sen mitten av högstadiet. Woho!!! Rälsen har jag väl lite mindre än ett år kvar av... :P Men mina tänder blir verkligen raka och fina iaf!
Vi passade på att göra lite julklappsinköp när vi ändå var i Luleå. Iår har jag varit riktigt duktig på att hitta klappar tycker jag! Det är ju alltid så svårt. Sen när vi kom hem så lämnade mamma av mig på skolan så jag skulle hinna med sista lektionen (historia).
Den här dagen råkade ju också vara min mamma födelsedag! =) Så jag och Benjamin for och firade mammsen klockan fem, (hon fick josh grobans julskiva av mig) och så åt vi hela familjen på tresco. Mysigt.
Sen så bar det av till konsum för mig, där skulle jag nämligen träffa Emma och Rebecca så vi kunde handla lite gott inför våran vaka =) Det blev en salig blandning, typ morötter, glass, en massa jäkla choklad och frukt. :P
Kvällen/natten/morgonen var jättetrevlig, vi sjöng singstar, bakade, spelade spel, såg film mm. Där kring sex på morgonen så gav jag väl upp först, nybörjare på att vaka som jag är :P Emma o Rebecca tyckte jag hade kämpat tappert så vi la oss och sov allihopa i en hög på sängen, haha. Vi klev upp kring elva,tolv och åt frukost.
Kul tjejjor, göra om någon gång, JA? =)

Så lördagen blev ju inte så himlans lång, utan jag hann vila en stund sen var det bara att göra sig fin inför Western farm! Jag och Benjamin blev bjudna av mina föräldrar på julbord och show där =) Det var jättegod mat och en häftig show, faktiskt så var det Brolles kör från körslaget som uppträdde!
Men stackars Benjamin hade varit ute och plogat från 3 på natten ända till typ tre,fyra på eftermiddagen så han var jättetrött, plus att han skulle ut sen igen på natten efter westernfarm! Så det blev inte en så jättelång kväll, men väldigt trevlig!

Och så idag, jag lät Benjamin sova ut ordentligt, han steg upp kring tre. Så medan han sov så åt jag frukost, såg avsnitten av julkalendern som jag missat och så gjorde jag min prototyp av pepparkakshuset!



Iår ska jag nämligen designa och baka delarna själv! Prototypen fungerade som den skulle =) Det ska vara spröjs på alla fönstrena såklart, men behöver ju bara göra en mall. Men ni fattar säkert.
När Benjamin sen steg upp så for vi och handlade, åt mat och sen var han tvungen ut och jobba en sväng (han lovade att inte vara ute nå länge) Så då bakade jag delarna till pepparkakshuset, och de ser mycket bra ut! Nu återstår det ju bara att sätta ihop dem, vilket ju kan vara lite tricky :P

O herregud det var längesedan jag skrev såhär mycket!



Den här söta krabaten som hänger på dörren köpte jag i luleå för 19 (!) kr. Var så billig så kunde inte motstå. Söt!


Göteborg del 1

Varsågoda, här kommer del 1 ;)
Tågresan gick bara bra, sov väl inte sådär jättebra men men. (Benjamin sov som en stock) Vi var framme i gbg kring elva tror jag. Då tog vi taxi till hotellet och gjorde oss hemmastadda =) Hela den dagen så chillade vi bara på stan, åt god mat och myste =)



Det här var utsikten från vårat hotellrum. Liseberg! Vi fick ett superfint rum, stort var det! Och det var ett fönster från toaletten ut till sovrummet :O haha. Det var lite kul.



Benjamin i den sköna mjuka sängen =)



Jag borstar tänderna på fredagskvällen!



Här kommer lite bilder från Liseberg, det var då lördagskvällen. Mojsigt!





Det var verkligen julstämning! Vi åt julbord, drack glögg och köpte english fudge i en liten boda =) De sålde en massa fint hantverk!



Skridskoåkning på hög nivå! =)





Och så den STOOOORA "fejk"julgranen! Den var stor, jag lovar. Som ni ser är det ju en flaggstång i förgrunden, ähum.

Det var allt för denna kväll! Än får ni vänta lite på fitness-bilderna, hehe ;)

Godnatt!



Hemma igen

Hemma i lilla Älvsbyn igen! Det är ju ändå bäst hemma, men så kul vi har haft alltså!!!
Och vi har så många bilder ni ska få se, mest från fitnessfestivalen =) Det är bland det roligaste jag gjort i mitt liv, och första gången jag sett en bodybuilding tävling! Skithäftigt sammanfattar det hela gode bra!
Det är lite hektiskt nu bara då man precis kommit hem, så ni kommer få se bilder och veta mer i uppdelade inlägg. Lite i taget så att säga, se det som en adventskalender ;) hehe.
För nu ska jag nämligen laga mat och sen ska vi och träna, (man blev ju så himla peppad av fitnessfestivalen)



Jag på hotellet =)

Trevlig kväll!


3 dec - inte långt kvar nu...

... till Göteborg! Imorgon den här tiden så sitter vi på tåget! Hihi =D
Så skönt att komma bort ett tag, bara ha det skitroligt i en storstad...



Hotellet vi ska på bo på =) Hotel Gothia towers.
Det är så himla roligt att bo på hotell, bli uppassad, äta frukost buffé... =)

Så imorgon hinner jag nog inte med något bloggande, utan det blir å förbereda sig för resan. Måste ju gå skola imorgon till typ klockan tre. Så det blir att rusa hem och göra sig klar, tåget går 18.19. 
Är halvt färdigpackad, det är ju grejer man inte kan packa ner förrän i sista sekunden, typ toa-artiklar, smink å sånt. Så det får jag snabb-göra imorgon.

Nu höres vi inte förrän tisdag!
Ha det bra! 

 

Lucka nr 2

Så var det 2 dec, endast 22 dagar kvar till julafton, och bara 2 dagar kvar tills vi åker till Göteborg! (jag sa ju att jag skulle tjata! hehe)




Har inte så mycket att skriva egentligen. Ska nog ta och packa litegrann. Kolla igenom lite kläder och så.
Sen ikväll ska vi och handla matsäck till tåget =) Och så måste jag köpa nånting att läsa under resan, 17 timmar tåg, håhåjaja.

Trevlig kväll!


1 december

Så idag fick man öppna första luckan på chokladkalendern ;) Det är alltid en speciell känsla, hihi. Jag blir nog aldrig för stor för det! Och jag blir aldrig för stor för julkalendern heller. Årets heter "skägget i brevlådan" och den verkar rätt bra! Kan ju inte avgöra efter ett avsnitt men vi får väl se! =)
Benjamin kom och hämtade mig efter skolan och så for vi och handlade lite mat. Vi blev lite lata och stekte hamburgare, egentligen hade vi tänkt göra kyckling, men men.
När vi handlade så köpte vi en jättegod vaniljglögg, det är så mysigt med glögg och tända ljus i vardagsrummet.
Vi håller på och tvättar nu ikväll inför göteborgsresan, fatta att vi åker torsdag!!! Så j*vla kul. Måste börja packa litegrann imorgon, ska ju vara helt färdigpackad onsdag, eftersom tåget går bara två timmar efter skolan på torsdag. Så hinner inte packa så mycket då.
Längtar så jag dör. Det är så mysigt att bo på hotell, äta god mat, gå på stan, liseberg julmarknad, och så klart Fitness-festivalen!!! Den egentliga anledningen att vi far. :P Ska bli roligt att se massa duktiga tränande personer. Vi har biljetter till finalen i body-building Luciapokalen. Men kul att se alla utställare också, själva mässan är på ca 6000 kvadratmeter!!! Mycket att se med andra ord.
Så då vet ni alla varför vi inte kommer att blogga tors-mån =)







RSS 2.0