Första advent



Första ljuset tänt! Jag steg upp kring nio och började koka tomtegröt åt mig och Benjamin =) Mysig adventfrukost!






Myys.

Nu ska vi äta lunch och sen blir det att gå ut på skyltsöndag en liten sväng. Men stackars Benjamin ska ut och ploga inatt, så han måste ju hinna sova en stund. Min hårt arbetande karl ;) hihi.

Ha en bra första advent!



Julmys




En söt liten tomte med lykta har jag ställt på skoskåpet i hallen, dessa är köpta på tomtebodan =)
Bredvid dem står även en av mina tomteflickor jag gjort, finns ett inlägg om dem.



Den här fina julstjärnan köpte vi på elkedjan i älvsbyn. Letade febrilt efter en röd egentligen, men de var slut överallt, så det blev den här silvriga. Är jättenöjd med den, för den har så fina glittermönster. Under den står en tomte =)



Och julegranen har vi redan ställt fram ;) Kanske tidigt men det är ju så mysigt med gran, och vi har ju inte så himla mycket julpynt så den fyller ut litegrann.




På vardagsrumsbordet finns nötter, russin och mandlar. Så man är redo för glögg ;) Står på en julduk som Benjamin fick då han fyllde år av sina föräldrar.



Den här kyrkan tillhörde min mormor, den ger ett jättefint sken då det är lite mörkt. Bakom fotot på mig och Benjamin står en av mina tomteflickor =)



Den här fina julstjärnan fick Benjamin också av sina föräldrar, vi har en i varje vardagsrumsfönster.



Julmysigt i köket me =) Svårt att ta en bra bild, med blixt blir det så omysigt och utan blir det såhär dovt, men men.
Nu är jag full i julstämning! =)

Torsdag är dagen med stort D, då åker vi till gbg!!!


Julpyntat o klart!!!

Woho, snacka om att jag har gått an!
Sekunden jag kom hem från skolan så började jag städa städa och städa! Och sen fram med alla julsaker och börja pynta. Så himla roligt =) Och fint blev det. De ända som är kvar nu är att sätta ihop julgranen och pynta den, sen måste vi köpa en glödlampa till en av julstjärnorna. Vi ska ut och göra det nu. Ni får bilder på allt antingen senare ikväll eller imorgon. Ha en trevlig fredagkväll!!!



En flitig dag

Idag har alla estetare och några kultur-elever varit i studion på filadelfia hela dagen och spelat in en julskiva! Haha, jag vet det låter helt cp, men det var verkligen skitroligt och vi var jäkligt duktiga för att ha tränat typ, inget. Så vi var i studion från typ halv nio till två. Och vi hann spela in hela sex låtar! Duktigt av oss.
Efter det så följde Emma, Rebecca och Morgan med mig hem, vi spelade wii, åt lussebullar, drack te och babblade babblade och babblade. Och så babblade vi lite mer. Det var mye trevligt!
När de farit så gjorde jag ett super-il och städade toaletten (som jag HATAR), jag gick ner till källaren och strök julgardinerna och juldukarna. Snart ska vi ju julpynta! Så med det i tankarna så gjorde jag lite julpynt! Tog lite av filt-bitarna jag hade kvar efter tomteflickorna jag gjorde, och så gjorde jag några hjärtan att hänga i granen =)
En himla flitig dag idag må jag säga.



Ganska enkla men jag tror det blir fint i granen =)

Godnatt alla!
Och tack alla estetare och kulturare för en trevlig dag med mycket sång, hehe.



Lussebak!

Äntligen äntligen är det lite julstämning här i läggan, idag direkt då jag kom hem från skolan (slutade super tidigt idag, klockan elva, för vi hade nationellt prov i eng) så började jag att baka lussekatter! =) Så jag har längtat, hihi. Ännu har vi inte börjat pynta, Benne vill vänta ända tills på fredag! Det kliar så i mina fingrar... Ändå kanske smygpynta medan han jobbar..?







Mmmm, de doftar ljuvligt i läggan!!! =D

Snart snart snart!!! Så åker vi iväg till gbg, torsdag nästa vecka!
Tro mig, jag kommer tjata om detta, ni får helt enkelt tåla det, hihi ;)


En vecka till första advent...

Till veckan så kör vi äntligen igång med julförberedelserna! Vi ska lussebaka, baka pepparkakor och pynta en massa =) Det ska bli så roligt. Benjamin jobbar ju hemma i veckan till min stora glädje! Och nästa vecka åker vi iväg till Göteborg! Det är bara roliga saker på g ;)

Idag sov vi farligt länge, till tolv! :O Vi som brukar vara så alerta. Men men, man måste få lata sig nån dag också. Idag har vi typ handlat o myst, och nu åkte Benne iväg till gymmet, jag ska vila från träningen idag, kände mig inte sådär hundra procent. Och då funkar de ju it så bra! Kanske blir en promenad sen eller nå.

När vi var och handlade idag så köpte jag ingredienser till julbakningen, och nu i skrivande stund kom jag ju på att jag glömde saffran! Attans. Måste komma ihåg att köpa det innan onsdag. Och så köpte vi glögg, mandlar, valnötter, allt såntdär juligt. Och så sprang jag in på Ica och köpte det efterlängtade glögg-setet jag velat ha så länge. Jättesöta små koppar med tillhörande fat. Men först så trodde jag de var slut! Det stod endast några udda koppar framme och så stod det 10 kr /fat med mugg. Shit tänkte jag. Jag skulle ju ha en hel kartong med åtta par. Men då gjorde jag nåt man kanske inte ska göra. Såg några kartonger under bordet, o jag tog fram en sån och rev upp den för att se om det var några muggar där i, och det var det! Hehe. Så jag tog glatt med mig den kartongen hem =) Man ska inte ge sig.



Titta så söta ! :)

Nu ska jag träna lite tvärflöjt!
Godkväll!


Julshopping!

Håhåjaja då var man hemma från Luleå. Blev en rolig dag men mycket folk var det och då blir man alltid lite stressad. Vi hittade oss en prima julgran, julgranspynt o lite annat smått o gott. Och så storhandlade vi på Ica Maxi. Nu vill vi bara vila, och längtar tills vi får börja pynta, hihi. Det är lite saker kvar som vi ska köpa på byn, en advents-stjärna till sovrummet, ett glöggset och lite annat. (Har ju inte handlat nåt på tomtebodan än, hehe)
Ni får se bilder då läggan är helt färdigjulpyntad! Nu blir det tacos! Hej svejs.





Tjofräs

Hej svejs.
Har vart lite dåligt med uppdateringen. Jag o Benne ska snart till Luleå för att köpa en julgran och lite annat julpynt =)
Igår så åt vi lunch på Café storgatan, det var gott =) Sen tränade vi kring fyra.
Middag blev alaska pollock och fullkornsmackisar, sen bar det av till Magnus o Malin som bor i Stockfors i deras fina hus. Sötbarnen deras blir bara ännu sötare var gång man ser dem ;) O deras katt ska snart ha kissebarn, hihi.
Det blev en trevlig kväll med prat o sällskapspel o massa skratt. De får ta och komma till våran lya o ser hur vi bor också nån gång =)

Skriver mer sedan.


Knep o knåp

Ja jag har då i alla fall försökt hålla mig sysselsatt denna vecka!  Skolarbeten, pyssel, stickning och idag har jag minsann både handlat, tvättat och städat. puuh.

I tisdags så for jag nämligen till Öbergs och hämtade paketet jag beställt från Panduro. En materialsats till tre "tomteflickor". Jag älskar ju att pyssla och eftersom vi inte har nå julpynt så tänkte jag att jag kan ju slå två flugor i en smäll! De blev iaf jättefina =) Och kul var det.







Så de ska nog passa till jul =) De får nog alla varsin plats, ska inte ha dem bredvid varandra. Valde att måla lite olika mönster på dem, så de blev lite olika. Hjärtan, ränder och prickar.

Imorgon kommer Benjamin hem! :D :D :D :D :D :D
Happy. Saknar min hårt arbetande man ;)


En ledig måndag

Benjamin for iväg till landet ingenstans (det är typ där han jobbar, i världens ände) redan igårkväll. Sad sad sad.

Den här måndagen har jag umgåtts med min familj, vi firade pappa som fyller fyrtioåtta imorgon. Jag gjorde hemmagjort potatismos till middagen och så gjorde jag tårtan. Den blev vacker och mumsig. =) Pappa fick en mössa av mig, en sko-tork, sockar och innersulor av mamma och så fick han ett munspel av Rikard.
Duktiga mamma och Rikard som båda har slutat röka! Mamma har inte rökt sen första november, o Rikard slutade strax därefter. Håll ut, ni är duktiga! Är så glad.

Nu är det fasiken bara 16 dar tills vi far iväg till Gbg, woho! Måste ju börja tänka på vad jag ska ha med mig och vilka väskor jag ska ha, höm... Om ni inte visste det älskar jag att packa och jag kommer säkert börja flera dagar i förväg ;)



Den här söta adventsljusstaken köpte jag och Benjamin i helgen. Advent närmar sig ju med stormsteg. Kul att köpa julpynt =) Blir nog en sväng till Piteå snart så vi får köpa typ julgranspynt mm.



Har inga ljus att sätta i den än, men ska införskaffa röda. (Har såklart inte börjat pynta än, det blir väl strax innan första advent)



Fruktberg, klet och nattbio

Ja jag tycker att min rubrik sammanfattar gårdagens kvällsbestyr rätt bra! Men ni ska ändå få en lite utförligare beskrivning, hehe ;)
Rebecca och Emma plingade på kring tjugo i nio. Då fick jag ta och visa runt Emma i läggan först, för hon hade aldrig vart här förut. Sen tar Rebecca glatt fram en jättesöt liten plåtask med "Hello Kitty" på och säger "jag har med mig en nybakad chokladkaka som vi kan ha till frukten!" Mmm säger jag, och så öppnar hon burken och jag säger "Vad är det där för klet?" HAHA. Men det var då banne mig det godaste chokladklet jag smakat!

Rebecca hävdar att den varit i ugnen ;) Hihi.





Sen tar jag och skär upp lite frukt medan vi tjattrar på i köket. (Tänk på att Benjamin var hemma hela tiden, stackarn. Han har nog sår i öronen, hihi)



Det är färsk ananas, äpplen och mandarinklyftor =) Passade jättebra till chokladkletet, hehe. Vi åt i alla fall ihjäl oss, det är sant. Eller så skrattade vi ihjäl oss, jag vet inte, Höm.
Vi började sakna Hanna där kring tio och vi anade att hon hade lite "cold feet" inför filmen, hehe. Så vi ringde henne och hon sa "jaaaaaa jag kommer då!" Woho. Jag tror inte hon ångrade sig för vi fick oss ett par rejäla goda skratt åt typ, vatten. Hahahaa. Vi var typ övertrötta och Hanna betraktade oss ur en helt annan synvinkel, hon hade fan sovit i tre timmar innan. 
Jag tror det hela började med att jag stoppade handen i vattenkannan, sen gick det bara inte att sluta skratta, och det gjorde ju inte saken bättre att Rebecca lekte fontän. Haha.
Och tack vare Emma fick jag premiärpoppa popcorn i våran micro, =) De blev peeerfecto. Så vi käkade en massa popcorn också, på allt klet och frukt. Och sen är det ju inte så bra att asgarva samtidigt som man käkar popcorn, det fastnade nog sammanlagt tio majsskal i min hals, uäh. "Fiskben i halsen"
Vi hade typ tänkt spela wii och allt möjligt men vi hade så jäkla kul i köket så det blev en helkväll med typ prat o skratt, men det är ju supertrevligt. Man kan roa sig utan elektronik, ha!
Kring tolv började vi traska iväg i kylan mot bion. Såklart hade vi hunnit diskutera en massa creepy saker som skulle kunna hända, så det gjorde inte stackars Hanna mindre nervös ;) naaw. Hon och Emma försökte liksom hela tiden övertyga varandra om vem som var värst på att se skräckfilm, hehe =)
När vi väl kom fram var ju såklart dörrarna låsta, så vi fick stå och huttra i kylan. Men Morgan och Linus joinade oss efter en stund. Vi bildade kedja som förhoppningsvis skulle höja temperaturen och ta oss in utan att bli mosade. Det var en massa folk där utanför, men de flesta bestod av personer som kom ut från puben bredvid.
De öppnade fasen inte dörrarna förrän typ fem över halv, och filmen skulle börja halv. Hmpf. Vi tog oss iaf in utan problem, tog en bra plats och Hanna insisterade på att sitta i mitten av oss och med minst en av killarna bredvid sig. hihi.
Såklart satt de några idioter bakom oss som levde om hela tiden. Men men. Filmen hette iaf Barnhemmet och var gode så bra, men inte riktigt så läskig som jag trodde. Som Morgan sa, en mysfilm. Den hade en väldigt bra handling, det brukar inte skräckfilmer ha. Men nog satt jag ändå på helspänn hela tiden, jag tror jag såg typ förstenad ut eller nåt. Mössan höll jag halvt för ansiktet och blicken stadigt fäst på filmduken, helt still. Åsså Morgan bredvid mig typ bäddade ner sig i sin jacka och typ halvsov, jag fick knalla och stöta i han och fråga saker om filmen, bara för att vara säker på att han var uppmärksam, hehe ;)
Jag hörde minsann några skrik från vänstersidan om mig där Emma, Hanna och Linus satt, hihi. Rebecca satt precis bredvid mig till vänster och hon hade knäna uppdragna under hela filmen så hon fick typ ett mysigt tält av sin kappa =)
Trevlig kväll tjejjor och pojkar! Och minsann så ska vi tjejer vaka inom en snar framtid! Jag tror vi kan klara det galant, så mycket som vi garvar =D




Öppet hus

Kom just hem från våran Öppet hus-dag i skolan. Det var helt okej, inte så himla mycket folk vilket ju var lite tråkigt. Så nu lagar jag o benne mat.  Hungriga är vi ;) ikweel kommer tjejpolarna, vi ska käka fruktsallad och försöka hålla oss vakna tills vi ska på bion halv ett, haha ! Får se hur de går... Hm.

Blev ett kort inlägg, har så mycket på g i helgen så vi får se hur det blir med uppdateringarna.


Konsert

Rebecca kom och hämtade upp mig tio i sju och så åkte vi till Folkan för att se på en konsert som våra friends var med i ;) Skitduktiga var de allihop! Ingen nämnd ingen glömd! Kul att fara iväg och göra nåt med sina kompisar en kväll, skönt att inte bara sitta hemma.

Nu ska jag sticka, läsa, äta sen sova =) Och inte tänka på att Benjamin inte sover bredvid mig.

En orastlös dag

Idag tänkte jag att näe, det ska inte bli en rastlös ensam dag då jag bara går runt och undrar. For till skolan halv elva för att göra matteprov, vilket gick skapligt. Bättre än jag trodde, men ändå inte så bra som jag ville. Sedan gick jag och Emma (som också gjorde matteprovet) till matsalen och åt. Vi joinade sedan SP-gänget som satt och diskuterade diverse saker, det blev en rätt så rolig och vild pratstund, hehe.
Klockan tjugo över ett så visades det en skolbio, så vi pallrade iväg till Forum där vi mötte upp Hanna och Rebecca som stod utanför och huttrade. Då tänkte jag att det är tur jag har mina klasskompisar, tänker inga rastösa tankar då jag är med dem.
Filmen var en av de bästa jag sett på länge, "Patrik 1,5" hette den. Handlar om ett homosexuellt gift par (män) som ska adoptera en liten pojke på ett o ett halvt år vid namn Patrik, tror de ja. Det är i själva verket en laglös tonåring på 15 år. Som hatar bögar. Hm. Det är en jättehärlig, varm och rolig film som väcker många känslor. Rekommenderar varmt! Dock så trodde jag då att man skulle slippa omogna idioter när man gick gymnasiet, suck. Tror ni inte då att så fort männen i filmen så mycket som nuddade i varandra så skreks det "bögjävlar" "fyfan vad äckligt" "uuuuuuh" "krääääääks" med mera. ÅÅÅÅÅH JAG BLIR SÅ ARG!!! Går det inte att vidga sin syn bara en liten bit utanför sin egen radie!!??!!?? Och om man nu tycker det är så himla äckligt, håll i alla fall käften om det så man kan få njuta av filmen i lugn och ro.
Och Hanna vill jag märka ut i denna text, hon som ledde våran protest mot homofoberna. Jag citerar: "Säg åt din feta kompis att hålla käften!!!" hon fick svaret: "Men det är ju äckligt". Då svarade hon med ett knytnävslag som löd: "Det är han som är äcklig!" MOHAHAHA.
Historielektionen efter bion bestod av diskussioner om filmen. Det var skönt att få ut lite av sina frustrationer. Men som sagt, toppenfilm!
När skolan var slut så fortsatte min beslutsamhet till att inte ha en rastlös grubbeldag. Jag och Emma Öberg gick till nya cafét och åt. Vi satt o snackade ända tills de stängde :) Det var mycket trevligt, tack Emma =)
Då styrde jag stegen till mamma o pappas lägga, där jag och mamma gick igenom lite julgrejor för att se om det var nå jag kunde ta till vår lägga. =) Det blev nå gardiner, lite tomtar å sånt =) Sen tänkte jag, shit vad ska jag göra då jag kommer hem? Måste göra nåt, måste göra nåt... Så då tänkte jag, jag stickar ett par benvärmare! Fick garn och stickor av mamma åsså var det bara att börja, hehe. Aldrig mer en rastlös dag!



Början till mina benvärmare =) Jag känner mig lite gammal då jag sitter där och stickar, men vadå det är en nyttig lära :)
Men det är bara att inse fakta, hur mycket jag än gör under dagen, så saknar jag Benjamin lika mycket i alla fall.



 

Jag har Benjamins tröja på mig

Benne är inte hemma =(
Kom hem kom hem kom hem kom hem kom hem!!!
Jag går runt i lägenheten rastlöst och liksom väntar på ingenting, ingenting. Det finns saker jag måste göra men de är inte viktiga då du inte är här.
FN vad jobbigt att du inte är här, för du är där, himla långt borta.
Fattar du inte att sömnen inte funkar då du inte sover bredvid mig?
Jobbigaste veckan på länge, ja.


Födelsedag Nr: 20

Nu har man lämnat tonåren och fyllt 20 år. Känns riktigt bra faktiskt, låter betydligt äldre än 19. 
Jag kommer inte skriva ned något långt inlägg om vad som har hänt under helgen. Men på Fredagen kom först mina föräldrar och min syster och gratulerade mig runt 3 tiden. Sen på kvällen kom Ulf och Britt-Marie. Riktigt trevligt var det och jag fick jättefina presenter av alla som jag blev riktigt glad för. Tack så mycket. 

Ska visa några av sakerna jag har fått av Cecilia, Farmor, Mormor och Morfar. Cornelia och Ulf och B-M. Senare imorgon kommer ett inlägg om vad jag fick av mina föräldrar.  Anledningen till delade inlägg är att jag inte orkade ta kort på allting samma gång. Lat som man är.

Här kommer iaf korten.

Först ut är min present från C, En Ipod Shuffle. Passar perfekt att ha på gymmet där dom spelar dålig musik!


Och den jättefina klocka som jag fick från Ulf och Britt-marie.
 

Av min syster fick jag Ljuslyktor från iittala.


Sen av Mormor och Morfar fick jag en riktigt fin mixer! Den fungerar kanon!


Jag fick också en teblomma av märket koziol av Mormor och Morfar.


Av Farmor fick jag två nya lyxiga bäddset. Tyvärr vart det inget kort på dom. Men jag fick också blommor av hon och hennes syster Eva. Här kommer ett kort på en av dom.



Sen vart jag tvungen att skapa ett quiz om mig efter cissi hade gjort det. Se hur många rätt du får =).
Klicka här!




Kalasdag!

Tyvärr har jag inte tänkt berätta så mycket om kalaset idag, för det ska Benjamin få göra själv imorgon! =) Han orkade inte göra det ikväll, han var så trött. Men då kan jag ju skriva nåt litet istället.
Han fick iaf en massa fina presenter som han får visa imorgon då. Min present blev han iaf jätteglad av :) Det var ju bra! Haha.



Sådär ser min fot ut nu iaf, svullnaden har gått ner ganska så mycket, den går som runt hela fotleden typ. Däremot har den blivit mycket mer blå/lila än vad den var. Kan då stödja mycket bra på den nu, ska nog lägga kryckorna på hyllan! Haha. Den gör inte ont om jag belastar rakt på den, det är om jag far lite snett som det gör ont. Är egentligen mest öm. Så himla skönt att de inte vart nå värre, till veckan är jag nog tillbaks på banan igen, hehe! Vill träna ju!

Vill bara nämna att idag var det exakt ett år sedan Benjamins arbetsplatsolycka, då han föll 10 meter fritt fall. Personkorgen han stod i lossnade, så han föll fritt och landade på korgen. Som ett mirakel levde han, han slog av lårbenet och fick en trasig höft. Han fick opererat in en aluminium-pinne i benet och några skruvar som han än har kvar. Återhämtningen har varit lång och smärtsam, men han är en envis grabb som inte ger upp!
Det var minsann en ängel som vakade över honom den dagen, så mycket värre det kunnat gå!
Man ska aldrig glömma hur lätt och otroligt snabbt någon kan ryckas ur ens liv. Efter telefonsamtalet jag fick den dagen så finns den tanken alltid hos mig, man ska uppskatta livet och de man har omkring sig!

Godnatt Sverige!


Min ena fot är större än den andra...

... men så har det förstås inte alltid varit! Haha.
Idag på idrotten när vi spelade fotboll så vred, vrickade jag min fot ordentligt. Idrottsläraren fick ta mig till vårdcentralen för jag kunde inte stödja på foten. Där så konstaterade doktorn att jag fått mig en ordentlig stukning, utsidan av foten var svullen och blå. Aj! Han sa att han inte trodde att det var något som var brutet eftersom ingen typ trampat på foten, men om det inte blivit någon förbättring på måndag så ville han att jag skulle röntga. Måste iaf gå på kryckor i en vecka, shit också. Och idag är det ju Benjamins 20-årsdag! Vilken ironi.
Har iallafall beställt hans tårta idag, hoppas den blir fin =)

Nä nu måst jag vila, my foot is killing me. Tjao!


quiz

Gör denna quiz och se hur bra du känner mig ;)

QUIZ


Lovet är slut...

Lovet var ju tvunget att ta slut nån gång, men det är lika surt varje gång :P
Det var en väääldigt lång skoldag idag, 8.10 till 16.20 Trött var man då man kom hem, har bara legat i soffan :P Och jag borde plugga, har två prov på intågande. Men ibland är det bra att ta det lugnt också, hehe.
I veckan måste jag hinna med och baka lite också, för vi ska fira Benjamin på fredag =) Han fyller 20 på onsdag, men är borta och jobbar till torsdag-kväll. Undrar vad jag ska baka..? Det blir då i alla fall att beställa en tårta från Uddens =)

Jag har nog inget mer att skriva..? Benne snodde ju med sig kameran till jobbet så jag kan inte ta någon fin bild. Ha det bra!


Kladdigt men gott





Gjorde en liten kladdkaka till min bror =) Han fyller 21 imorgon, men vi ska fira honom idag. Han älskar kladdkaka =) Vi ska nog också få käka ifrån den, hoppas jag! haha.

Igårkväll så gjorde jag hemmagjorda köttfärsbiffar för första gången! De blev nästan lika goda som mammas =) Det svåra var att inte råka ta sönder dom i stekpannan. Plus att våran stekpanna sjunger på sista versen så det brände fast gode mycket. Kände mig ganska duktig iaf, o Benne tyckte dom var jättegoda.

Nedräkningen till Göteborg fortsätter...


RSS 2.0